preloader

Медия център

Bcard

Национална картова и платежна схема и Discover® разширяват стратегическото си партньорство в областта на картовите разплащания

Национална картова и платежна схема и Discover® разширяват стратегическото си партньорство в областта на картовите разплащания
22 юли 2024

23 юли 2024 г.

Национална картова и платежна схема (НКПС) обяви разширяването на партньорството си с Discover Financial Services LLC в областта на приемането на карти с брандовете Discover, Diners и Pulse.

В рамките на това сътрудничество, приемането на Discover Global Network Cards ще се поддържа от БОРИКА АД като техническа обезпеченост и през мрежата на приемане на участниците в НКПС - банки и платежни институции, собственици на АТМ и ПОС терминални устройства.

Стратегическото партньорство се базира на централизиран модел на работа по правила на НКПС, осигурявайки на картодържателите по-голямо удобство и достъп до широк кръг от търговци и услуги в цяла България.

Моделът осигурява предимства и за участниците - собственици на АТМ и ПОС терминални устройства, техните партньори и търговци в България, като намалява оперативната сложност, рисковете от несъответствия и спестява разходи. Очаква се новият модел на взаимоотношения да бъде приложен до края на годината.

„Моделът, който разработихме,  едно дружество като БОРИКА да представлява собствениците на терминали в международните взаимоотношения с партньора, а трансакциите да се обработват по модела на приемане на българската карта bcard, e иновативен по своята същност и е пример как бързо могат да навлязат и да се наложат бизнес взаимоотношения с партньорски финансови институции“, каза Стоилка Арсова, Директор на Национална картова и платежна схема.

„Работим с Национална картова и платежна схема от години в региона и виждаме ползите, които тя носи на индустрията“, каза Раджив Гупта, Вицепрезидент на международните пазари в Discover. „Естествена прогресия е да продължим да развиваме това партньорство, за да увеличим стойността за нашите картодържатели и партньори по целия свят.“

За НКПС:

Национална картова и платежна схема (НКПС) е система от правила, процедури, политики и стандарти за определяне и управление на платежни услуги. НКПС развива в следните основни бизнес линии – българската платежна карта bcard, bcard e-ваучери, незабавните плащания в левове от сметка в сметка blink и централизирани модели на приемане на карти с бранд на международни картови схеми.

ЗА DFS:

Discover Financial Services LLC е водеща компания за платежни услуги с една от най-разпознаваемите марки в областта на финансовите услуги в САЩ. От създаването си през 1986 г. Discover се е превърнала във водещ издател на продукти за директно банкиране и управлява глобалната мрежа Discover, която включва Discover Network, PULSE и Diners Club International.

 

Oще новини

28 юни 2024

Дигиталното бъдеще - bcard e-ваучери

5 април 2024

Стартира национална кампания за незабавни преводи по мобилен номер blink P2P

15 март 2024

Българската асоциация за паркиране и устойчива градска мобилност, Националната картова и платежна схема и БОРИКА, помагат на общините в България да се дигитализират и да подобрят градската среда

11 януари 2024

Лицензирани оператори на ваучери за храна на електронен носител bcard